Daleke destinacije

PUTOVANJE IZ SNOVA

Maštate o toplim morima, dugačkim plažama, tragovima svojih stopala u belom pesku,bajkovitim zalascima sunca? Sada je pravo vreme da se uputite na jednu od mnogobrojnih destinacija koje vam nude ovakav raj. Sa obzirom da kod nas možete pronaći putovanje iz snova obratite nam se sa zahtevom i uputićemo vam ponudu po vašoj meri.

• MALDIVI

Maldivi (službeno Republika Maldivi) su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Maldivi se sastoje od 1.126 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih od kojih se samo 80 koristi za turizam. Maldivi su najmanja Azijska zemlja, kako po površini tako i po broju stanovnika. Svako ostrvo predstavlja priču za sebe i sve je podređeno uživanju svih čula. Glavni grad je Male koji broji oko 100.000 žitelja, a ukupna populacija Maldiva iznosi oko 330.000 stanovnika.Maldive sunce obasjava tokom cele godine. Bistro more i neverovatne plaže s bajkovitim zalascima sunca koje ostavljaju bez daha, učinili su da Maldivi postanu jedna od najtraženijih destinacija za letovanje. Najčešće ih biraju mladi bračni parovi, ali i oni koji žele da se u potpunom miru odmore u čudesnoj nedirnutoj prirodi i lepoti, daleko od buke i ljudi. Većina turista na Maldive putuje upravo zbog toga što nema buke, noćnih klubova i zaglušujuće muzike.Ostrva s palmama i prelepim belim plažama, tirkizne lagune i koralni grebeni čine ekskluzivnost Maldiva, zbog kojih su omiljena destinacija svetskih bogataša i džet-seta. Tu su i nezaobilazni bungalovi na vodi, kao i oni na plaži ili u središtu ostrva okruženi palmama. U miru tropske prirode Maldiva i klime večitog leta, uživanje je potpuno na pustim plažama sa belim peskom i azurnoplavim morem i u izuzetno luksuznim hotelima.Toplo i čisto more uz predivne plaže, netaknuta priroda i povoljna klima, pružaju odlične uslove za nezaboravno letovanje.

• SINGAPUR

Singapur je ekonomski gigant, i najmodernija je ostrvska grad-država jugoistočne Azije. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posetiocima širok spektar sadržaja za razgledanje i otkrivanje. Ostrvo leži jedan stepen severno od ekvatora, obuhvata ostrvo Singapur i 58 manjih ostrva. Mnoštvo ribljih restorana duž peščanih plaža na istočnoj obali, zovu na izlet, kao i ostrvo zabave, Santos. Glavni grad, koji se naziva Singapur, pokriva trećinu glavnog ostrva. Odlična infrastruktura ostrvske republike omogućava posetiocima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u bezbednom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu lepotu upotpunjuje i bogato kulturno nasleđe. Jezgro Singapura je kolonijalna oblast. Svaka enklava ima svoj poseban šmek, od aromatičnih prodavnica začina Little Indije, oronule Kineske četvrti, gde je još uvek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapskog distrikta , pretrpanog radnjama finih tkanina i svile.

• RIO DE ŽANEIRO

Brazil je u skoro svakom pogledu najmoćniji među latinoameričkim zemljama. Može se pohvaliti vodopadadima Iguasu koji svojom veličinom posetiocima oduzimaju dah. Rio de Žaneiro, brazilski grad budalaštine i zabave, zahvaljujući izuzetnoj lokaciji smatra se jednim od najlepših gradova na svetu. Impresionira dugim peščanim plažama koje su raj za ljubitelje mora, sunca i zabave. Odlična kuhinja i originalni osmesi građana je nešto što možete osetiti samo u Brazilu. Ako želite nekoliko dana da pobegnete od dnevne rutine i uživate u latinskom ritmu, lepoti i toplini koju nudi Brazil, ovo je “prava stvar” za vas!
Pozivamo Vas na putovanje gde ćete osetiti Brazil u pravom smislu te reči.

• DUBAI

Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigde kao u Dubaiju nećete doživeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od peskovitih plaža od kojih je najlepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspešno leči jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima. Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom.

• KUBA

Za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična – sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

• ŠANGAJ

angaj je grad smešten na istoku Kine. Leži na ušću reke Huangpu u reku Jangce, uz samu obalu Tihog okeana. Prostire se na površini od 7 037 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 14 000 000 stanovnika. Ovaj broj se sa okolinom povećava na preko 19 000 000 stanovnika. Šangaj je zbog toga najveći grad u Kini. Šangaj je saobraćajni, trgovniski i industrijski centar države, a ujedno je i veoma popularna turistička destinacija Kine.

Na području Šangaja preovladava vlažna suptropska klima. Zime su hladne i vlažne. Sibirski vetrovi koji duvaju sa severozapada mogu do dovedu do izuzetno niskih temperatura, mada se to vrlo retko dešava. Leta su topla i vlažna, sa izuzetno visokim temperaturama. Najprijatnija godišnja doba su proleće i jesen.

2354 views
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail